noorgram

نورگرام

نورگرام

بیوگرافی

پیوندهای روزانه

عوارض بادمجان

سه شنبه, ۱۱ خرداد ۱۴۰۰، ۰۲:۱۷ ب.ظ

برای خرید بادمجان به سراغ بادمجان‌های گوشتالو، براق، سنگین و بلند بروید با پوستی کشیده و سفت و بدون آثار ضرب خوردگی، چون خوشمزه‌تر هستند.


البته بادمجان‌های دلمه‌ای هم در بازار ایران یافت می‌شوند که اغلب برای درست کردن دلمه به کار می‌روند.


بادمجان‌های باریک بیشتر در خورشت‌ها یا به صورت سرخ کرده در خوراک به کار می‌روند.


مردمان شمال ایران هم غذا‌های خاصی را با بادمجان طبخ می‌کنند که در آن‌ها بیشتر بادمجان کبابی به کار می‌رود.


بادمجان‌های تازه را اگر در کیسه پلاستیکی بگذارید تا چند روز در یخچال تازه می‌مانند و خواصش حفظ می‌شود.


گرفتن تلخی بادمجان:


پیش از سرخ کردن بادمجان برای گرفتن تلخی آن این ترفند را به کار ببرید: بادمجان‌ها را پس از پوست کندن از وسط به دو نیم کنید. اگر تخم زیاد دارد، آن‌ها را در بیاورید. روی آن نمک بپاشید و روی یک سینی دستمال کاغذی بگذارید و بادمجان‌ها را روی آن بچینید و سینی را در آفتاب قرار دهید. پس از یکی دو ساعت بادمجان‌ها را فشار دهید تا تلخی آن کاملا گرفته شود… حالا مطمئن باشید نه تنها دیگر بادمجان‌ها تلخ نیستند بلکه روغن کمتری نیز به خود جذب میکنند.


در صد گرم بادمجان مواد زیر موجود است:


انرژی ۳۰ کالری
آب ۹۲ گرم
پروتئین ۱/۳ گرم
چربی ۰/۲ گرم
نشاسته ۴/۶ گرم
کلسیم ۱۲ میلی گرم
فسفر ۱۵ میلی گرم
گوگرد ۱۵ میلی گرم
منیزیم ۱۲ میلی گرم
پتاسیم ۲۲۰ میلی گرم
آهن ۰/۷ میلی گرم
سدیم ۳ میلی گرم
منگنز ۰/۲ میلی گرم
روی ۰/۳ میلی گرم
مس ۰/۱ میلی گرم
ید ۰/۰۰۲ میلی گرم
بتاکاروتن ۰/۰۵ واحد بین المللی
ویتامین ب. ۱، ۰/۰۵ میلی گرم
ویتامین ب. ۲، ۰/۰۵ میلی گرم
ویتامین ب. ۳، ۰/۷ میلی گرم
ویتامین ث. ۵ میلی گرم
فواید تغذیه‌ای


بادمجان دارای خواص تغذیه‌ای بسیار مفید است به شرط این که سرخ نشود.


از نظر طب قدیم بادمجان گرم و خیلی خشک است.


مهمترین خاصیت آن کم کالری بودن آن است که غذای بسیار خوبی برای کسانی است که می‌خواهند وزن کم کنند، زیرا دارای ویتامین و مواد معدنی نیز می‌باشد.


از ویتامین‌های موجود در بادمجان می‌توان به ویتامین‌های گروه B. (مخصوصا B۱ و B۶)، ویتامین A. و C. و مواد معدنی مختلف از جمله کلسیم، فسفر، مس، گوگرد، منیزیم، پتاسیم و آهن اشاره کرد.


علاوه بر ویتامین‌ها و املاح یاد شده، بادمجان دارای فیتونوترینت‌هایی است که خاصیت آنتی اکسیدانی فوق العاده‌ای دارند.

 

فیتونوترینت‌های موجود در بادمجان شامل اجزای فنولیکی مانند کافئیک و کلوروژنیک اسید (chlorogenic acid) و فلاوونوئید‌ها مانند ناسونین (nasunin) می‌باشند. اجزای فنولیکی دارای خاصیت ضد سرطانی، ضدکلسترول بد خون و ضد ویروسی می‌باشد.


بادمجان اثر نرم کننده و مدر درد.


بادمجان بعلت دارا بودن آهن در رفع کم خونی داروی موثری است.


بادمجان را می‌توان برای از بین بردن ورم و التهاب روی عضو ملتهب گذاشت.


ریشه بادمجان و شاخه‌های خشک شده و برگ‌های آن اثر بند آورنده خون را دراست و قابض بوده و می‌توان در آن برای درمان احتلام بانه و انواع خونریزی‌ها استفاده کرد.


بادمجان پادزهر خوبی برای مسمومیت‌های حاصل از خوردن قارچ سمی است.


خوردن بادمجان گرفتگی رگ‌ها را باز می‌کند و شخص را از خطر سکته قلبی محفوظ می‌درد.


بادمجان برطرف کننده یبوست است.


برگ‌ها و پوست سیاه بادمجان را اگر بجوشانند این جوشانده درمان اسهال خونی است.


جوشانده ریشه بادمجان درمان بیماری آسم است.


بادمجان مقوی معده است.


آب زردرنگی که در موقع نمک زدن و گذاشتن بادمجان از آن خارج می‌شود برای خشک کردن عرق دست و پا بهترین دارو است و اشخاصی که دست و پایشان مرتب عرق می‌کند باید دست و پای خود را با آن چند بار در روز بشویند تا از شر این مرض آسوده شوند.


اگر بادمجان را بسوزانند و خاکستر آن را با سرکه خمیر کنند و به زگیل بمالند زگیل کنده خواهد شد.


از بادمجان می‌توان به عنوان مسکن برای تسکین در استخوان شکسته و ضرب خورده استفاده کرد بدین طریق که باید بادمجان را در فر بگذارید که نیم پز شود و سپس آب آنرا با فشار بگیرید و بعد بمقدر نصف این مقدر آب به آن شکر قهوه‌ای اضافه کنید آنرا هم بزنید و بنوشید


این گیاه حاوی فیبر بالایی است از این رو برای درمان یبوست و کاهش کلسترول مفید است.


تحقیقات جدید نشانگر آن است که بادمجان دارای ماده‌ای ضد تشنج است و در درمان صرع اثر بسیار خوبی دارد.


بادمجان کالری پایینی دارد (هر ۱۰۰ گرم آن دارای ۳۵ کیلوکالری انرژی است)، به همین دلیل برای افرادی که قصد کاهش وزن دارند، مفید است.


به علاوه انیس گلایسمی پایین آن (کمتر از ۱۵)، موجب شده است که برای بیماران دیابتی نیز سودمند باشد.


بادمجان به دلیل داشتن پتاسیم بالا و سدیم پایین، برای کاهش فشار خون بسیار سودمند است.


هشدار‌های مهم در مصرف بادمجان:


بادمجان باید کاملاً رسیده مصرف شود، چرا که نارس آن دارای ماده‌ای سمی است و در کسانی که از آسم رنج می‌برند، تحریک کننده به شمار می‌آید.


دانه بادمجان ایجاد یبوست می‌کند.


مضرات بادمجان:


مصرف بادمجان را به افرادی که از مشکلات گوارشی رنج می‌برند، توصیه نمی‌کنیم.


همچنین به علت دارا بودن ماده‌ای سمی به نام سولانین برای افرادی که حساسیت دارند، مناسب نیست، این افراد به خصوص به نمونه‌های تخم دار بادمجان حساسیت داشته و بلافاصله بعد از خوردن آن، دچار چشم درد شده یا پوست بدن شان خارش پیدا می‌کند و در مواردی مبتلا به کهیر می‌شوند.

  • سیامک متوسلیان پویا

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی