هرچند دستورالعملهای مدیریت حیوانات شهری که اتفاقا مورد تایید سازمان بهداشت جهانی حیوانات نیز هست و برای کشورهای عضو هم لازم الاجراست در این زمینه وجود دارد، اما کشور ما اصرار دارد با نادیده انگاشتن این روشهای کارشناسی و اثبات شده با تخلف از این دستورالعمل جهانی به شیوههای مردود کشتار و حذف فیزیکی سگها ادامه دهد. درنتیجه دوراز انتظار نیست که ما با جمعیت زیاد سگهای پرسهزن روبرو شویم.
این فعال حقوق حیوانات با اشاره به اینکه در 3 سال گذشته در شهر کابل افغانستان سگها زندهگیری و عقیمسازی شده و در منطقه خودشان رهاسازی شدند. ابراز داشت: سگی که عقیمسازی میشود معمولا آن خلقوخوی وحشیگریاش را از دست میدهد و اگر غذاسازی درست و اصولی هم صورت بگیرد احتمال درگیری با انسان و حیات وحش، و ورود به مناطق چهارگانه به شکل معناداری کاهش مییابد.
وی ادامه داد: این اتفاق با همکاری چند جانبه شامل: سازمانهای کشاورزی، دامپزشکی، بهداشت تشکلهای مردمی غیر دولتی پس از آمارگیری دقیق از تعداد سگ های پرسه زن با مشاوره انجمن میهیو(Mayhew) انگلستان انجام شد آنها در عرض 2.5 سال 20هزار سگ را عقیم کردند و 75 هزار سگ را در برابر هاری واکسیناسون کردند.
به گفته این فعال محیط زیست در نتیجه این اقدامات، در طی دو سال، نمودارهای جمعیت سگ هار نزولی شد، هاری به طور کامل کنترل شد و تلفات هاری به صفر رسد و تلفات سگ گزیدگی در سطح قابل توجهی کاهش یافت. و با وجود اینکه حال پس از روی کار آمدن دولت طالبان این نگرانی وجود داشت که تمامی این اقدامات متوقف شود اما خوشبختانه طالبان هم اجازه ادامه فعالیتها را داده است.
سنندج با روش های علمی، در عرض 3 سال جمعیت سگ های ولگرد را کاهش داد
وی ادامه داد: ناگفته نماند درست در طی این سالها که جوانرود مشغول کشتار و حذف فیزیکی سگها بود در شهرداری شهر سنندج و با کمک تشکلهای مردم نهاد این شهر، شیوه اصولی مدیریت حیوانات شهری در جریان بود، سگ ها واکسیناسیون ،عقیمسازی و در محل قبلی رها شدند فرهنگسازی در خصوص بیخطر بودن سگهای عقیم شده و آموزش به کودکان تا حد ممکن (با وجود بیماری کرونا) اجرا شد و اکنون با گذشت حدود سه سال ما شاهد کاهش جمعیت و مدیریت سگ های شهر سنندج هستیم.
- ۰ نظر
- ۳۰ آذر ۰۰ ، ۱۸:۰۸